perjantai 18. heinäkuuta 2014

Tokyo Tower

Maanantai-iltana vierailimme Tokyo Towerissa, joka on yksi Tokion suosituista nähtävyyksistä. Torni on rakennettu vuonna 1958 ja sen ulkonäkö pohjaa Ranskan Eiffel-torniin, mutta se on väritetty punavalkoiseksi lentoturvallisuuden takia. Torni on toiminut radio- ja televisiolähetystornina ja siitä on muodostunut ikoninen maamerkki Tokiolle. Tokyo Towerin kanssa ovat painineet monet populaarikulttuurin tuotteet kuten Gojira ja King Kong.

Oikaisimme Tokyo Towerille pyhäkön kautta. Kuvassa näkyy vanhaa ja uutta japanilaista rakentamista.

Tokyo Towerissa on kaksi näköalatasannetta: pääobservatoorio 150 metrissä ja pienempi 250 metrissä. Lipun voi ostaa pelkästään päänäköalatasanteelle, mutta päätimme ottaa lystiä koko rahalla ja maksoimme 1 600 jeniä yhteislipusta. Kuten muissakin japanilaisissa turistipaikoissa, myös Tokyo Towerissa oli todella paljon henkilökuntaa joilla oli omat univormunsa ja jotka ohjasivat tornin hissejä. Esimerkiksi eräässä kerroksessa työskentelevän naisen tehtävänä oli ohjata ihmisiä jonoksi odottamaan hissiä.

Kaukaisuudessa näkyi maailmanpyörä, jossa oli upea valoshow. Kuva on otettu ylemmästä näköalatasanteesta.

Hissistä näkyi hieman ympäröivää maisemaa ja kuului pelottavaa nitinää, joka johtui kuulemma turvalaitteista. Ensimmäisellä näköalatasanteella oli matkamuistomyymälä ja ihan kelpo näkymät. Jatkoimme ylöspäin toiselle näköalatasanteelle ensin portaita ja sitten onneksi (!) hissillä. Näkymät olivat hienot mutta hyviä kuvia oli vaikea ottaa tasanteen sisävalaistuksen ja ikkunoiden heijastavuuden takia. Toisin kuin Osakan Sky Buildingisssä ulkona kuvaamisen mahdollisuutta ei ollut, mikä oli aivan ymmärrettävää.

Ylemmästä näköalatasanteesta oli komeat näkymät. Maisemien kuvausta haittasi ikkunoiden heijastumat.

Kun pienen jonottamisen jälkeen pääsimme hissiin kohti maanpintaa, päädyimmekin toiseen alemman näköalatasanteen kerrokseen, jossa oli dj:itä soittamassa maanatai-illan kunniaksi romanttisia kappaleita (hyvin siirappisia sellaisia). Tasanne oli koristeltu sinisin valoin, jotka näkyivät myös ulos tornista.

Dj:t soittivat hempeää musiikkia. Tila oli koristelu sinisillä valoilla, jotka kiersivät koko alemman näköalatasanteen toisen kerroksen ympäri.

Koska vierailimme maanataina, vierailijoita oli suht sopivasti näin suomalaiseen mielenmaisemaan. Kannattaa siis suunnata arkipäivänä torniin, sillä viikonloppuna (erityisesti sunnuntaina) paikka saattaa olla täynnä paikallisia treffeillä.

Torni alhaalta. Sininen näköalatasanne näkyy selvästi sinisenä viivana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti