torstai 3. heinäkuuta 2014

Fushimi Inari

Keskiviikkona suuntasimme luotijunalla eli shinkansenilla Kiotoon. Vaikka junapasseillamme ei pääse kulkemaan nopeimmilla junilla, Nozomilla ja Mizuholla, kyytimme kesti Kiotoon vain n. 20 minuuttia. Pendolinoon verrattuna jalkatilaa oli huomattavasti enemmän ja juna jarrutti erittäin pehmeästi.

Junaa odottamassa. Junat olivat hyvin pitkiä ja niiden sisällä ei saanut pitää puhelinta äänellisellä tai puhua puhelimeen (Kukkahattutäti-Annika toivoo käytännön leviävän Suomeenkin).

Jatkoimme Kiotosta paikallisjunalla Inari-nimiselle pysäkille, josta kävelimme Fushimi Inari -pyhäkköön. Pyhäkkö on perustettu vuonna 711 ja se on osoitettu Inari-nimiselle kamille. Koska Inari on maallisen menestyksen kami, pyhäköllä oli vierailemassa paljon liikemiehiä ja koululaisia. Pyhäkön alueella on tuhansia erikokoisia torii-portteja, joten saimme mukavia valokuvia muistoksi.

Inarin tunnuseläin kettu. Pyhäkön alueella oli paljon kettupatsaita, sillä Inarin on uskottu pystyvän muuttumaan ketuksi ja hänet on kuvattu usein liikkuvan kettujen seurassa. Tämä kitsune-patsas pitää suussaan avainta.

Torii-porttien keskellä. Portteja vartioi aina kaksi kitsunea.

Anton porttien keskellä.

Annika porttien keskellä.

Tämän rukoilupaikan liepeillä naukui kissa. Keskellä näkyy kilistin, jolla herätetään kamien huomio. Kolehtia voi jättää arkkuun.

Fushimi Inari -pyhäkön seutua. Pyhäkkö käsitti kokonaisen vuoren, jossa oli monia kävelyreittejä. Jaksoimme kävellä hädin tuskin pääreitin puoleen väliin asti.
Voiton kamille perustetun rukoilupaikan vieressä oli lampi, jossa uiskenteli kilpikonnia ja karppeja. Kun lammen ääressä taputtaa käsiään, taputuksen kaiku paalaa onnea tuottavasta suunnasta. Emme ymmärtäneet onnekkaista suunnista mitään, joten emme päätyneet kokeilemaan.


Torii-porteista jokainen kuului jollekin yritykselle joka oli pystyttänyt sen tuomaan menestystä liikevaihdolle. Erään portin oli pystyttänyt Kiotolainen tavaratalo.

Pois lähtiessämme näimme torii-polun vieressä korpin, joka lennähti istumaan portin päälle.

Olemme huomanneet että n. 4-5 tunnin reissu hotellilta on tälle matkakomppanialle tarpeeksi. Tänäänkin Kiotoon tutustuminen jäi väsymyksen takia vähemmälle. Tarkoituksena olisi palata vielä uudestaan Kiotoon tarkastamaan muut nähtävyydet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti