keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Inuyaman linna

Maanantaina oli hyvin sateinen ja pilvinen päivä, mutta suuntasimme urheasti kohti Inuyaman linnaa. Linna on yksi harvoista yksityisessä omistuksessa olevista linnoista ja on vanhin pystyssä oleva linna Japanissa. Toisin kuin Nagoyan linna, joka muistutti museota, Inuyaman linnan sisäosat oli pidettu alkuperäisen kaltaisina. Tämä tarkoitti hyvin jyrkkiä portaita, jotka muistuttivat jyrkkyydeltään enemmän tikapuita.

Inuyaman linna ulkoa päin.

Koska halusimme hyödyntää Inuyamaan mennessä mahdollisimman paljon junapasseja, vaihdoimme junaa Gifussa ja Unumassa. Kävilimme ja kipusimme hiostavassa ilmassa linnan kukkulalle, jossa ei näyttänyt olevan lainkaan turisteja. Linnaan mentäessä kengät riisuttiin ja otettiin muovipussissa mukaan. Annikaa kauhistutti kivuta jyrkkiä rappusia hikisenä kassi toisessa kourassa. Linnan tilat olivat melko pienet, joten oli hyvä, ettei kävijöitä sateisena maanantaina ollut paljoa. Kirjoitimme nimemme japaniksi linnan vieraskirjaan (annika marukkanen ja anton raurira).

Antonille portaiden laskeutuminen oli paljon kivempaa.
Ikkunoissa oli säilytetty alkuperäinen tyyli. Niistä olisi hyvä sihtailla jousella vihollisia.
Ylimmästä kerroksesta avautui upea maisema läheiselle joelle ja vuorille. Joessa oli ilmeisesti jonkinlainen vesivoimala. Oli hauska katsella pääskysten lentoa niiden yläpuolelta. Linnan sijainnista oli helppo huomata, että se oli rakennettu nimenomaan vartiointiin.

Näkymä linnan ylimmästä kerroksesta Unamaan päin.
Varmaankin jonkinlainen vesivoimala.

Annika poseeraa ylimmän kerroksen parvekkeella.

Anton piti linnasta paljon, sillä se oli restauroitu oikean japanilaisen linnan näköiseksi. Toisaalta jyrkkien portaiden takia on helppo ymmärtää, miksi isompiin turistinähtävyyslinnoihin lisätään levämmät portaat ja hissit. Annika pelkäsi jyrkkiä rappusia alaspäin mentäessä sen verran, että kulki ne nurinpäin samalla tavalla kuin tikapuut. Eräs japanilainen rouva mainitsi laskeutumistyylin olevan hyvä.

Kaiken kaikkiaan Inuyaman linnaa voi suositella hyväksi turistikohteeksi. Sinne matkustaminen ei vie hirveästi aikaa, se ei ole täynnä turisteja ja se on hieman erilainen japanilainen linna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti