sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Saapuminen Japaniin

Ensimmäinen lentoni Euroopan ulkopuolelle sujui mukavasti. Vieressäni ei istunut ketään yhdeksän tunnin lennolla, joten tilaa oli erittäin ruhtinaallisesti. Lentokoneessa jaettiin täytettäväksi maahantulokortit, joiden kanssa riitti tarpeeksi puuhasteltavaa. (Jännitän aina kun jotain kysytään moneen kertaan: mistä sitä tietää, jos miut on tuomittu jostain rikoksesta ja siitä ei ole vaan koskaan kerrottu miulle?) Sain vielä nukuttua muutaman tunnin, joten perjantai ei mennyt kokonaan unenpöpperöissä. 



Kansain lentokenttä oli iso, mutta löysin hyvin matkalaukkujen säilytyslokeron sekä bussin toiseen terminaaliin. Ainoastaan maahantulotarkastus ja sormenjälkien ottaminen oli hieman vaikeaa. Kiertelin lentokentän kaupoilla sen aikaa, että Antonin kone saapui kentälle ja lähdimme yhdessä etsimään tietä hotellille. Kuljimme ensin junalla Osakan keskustaan ja metrolla hotellimme lähistölle. Metroliput ovat suht edullisia ja niiden hinta määräytyy matkan pituuden mukaan, esim. Osakan keskustasta hotellille maksaa 240 jeniä eli n. 1,7 euroa. 

Hotellimme Osakassa on aika perinteinen länsimaalaistyylinen hotelli. Huone on pieni, mutta kaksi henkilöä mahtuu siihen hyvin. Lisäksi hotellin lähellä on pikkukauppa, josta olemme kantaneet naposteltavaa ja juomista. Aamulla olemme käyneet hakemassa kaupasta matkalla aamupalan. 

Alkutunnelmat ovat kyllä hyvät. Itse en meinannut uskoa että olin vieläkään Japanissa. Kulttuurishokki ei ollut Antonille iso. Japani on kuulemma puhtaampi, kalliimpi, kliniisempi ja hiljaisempi versio Etelä-Koreasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti