maanantai 30. kesäkuuta 2014

Osakan merimaailma ja window-shoppingia

Viikonloppuna suuntasimme ensimmäiseksi metrolla Osakan merimaailmaan Kaiyukaniin. Lauantaina oli liikkellä paljon muutakin populaa, joten joillakin altailla piti hieman odotella, että pääsi eläimiä näkemään. Päätähti valashai "Chin-chan" oli valitettavasti osallistumassa tieteelliseen tutkimukseen muualla (Yhyy). Kuitenkin tyynenmeren allas (9 metriä syvä, 5 400 kuutiota) oli vaikuttavan kokoinen erilaisine rauskuineen ja haineen. 


Kaiyukanin ulkoasu oli helposti tunnistettavissa selkeistä väreistä. Vaikka ulkona oli hellettä
sisällä oli sen verran kova ilmastointi että takkia tarvittiin. (Varsinkin Antartkis-näyttelyssä.)

Suosikkejamme olivat kuitenkin pingviinit, joiden ruokkimista saimme myös todistaa. Nähtävää oli paljon ja pääosin eläimet vaikuttivat hyväkuntoisilta. Ainoastaan eräässä sademetsähuoneessa laiskiainen, oravasaimiri ja pari aasialaista saukkoa elivät turhan karuissa ja kliinisissä aitauksissa. Tietysti eläimiä pääsi lähemmäksi tämän takia, mutta ainakin saimiri oli selvästi stressaantunut. Toisessa huoneessa pystyi koskettamaan kaloja ja Anton uskaltautuikin silittämään rauskun evää. Tuntuma oli elastinen ja hassu ("bo-joing"). 

Pingviinit olivat hyvin innoissaan siivouksesta ja ruokinnasta. Keskellä valkosilmäinen suosikimme jääpingviini.
Kädet piti pestä ennen rauskujen silittämistä.

Kaiyukanissa vierailleissa vierähti yllättävän monta tuntia. Etsimme nopeasti lähimmän paikan josta saa ruokaa, eikä tarvinnut taaskaan pettyä japanilaiseen sapuskaan. 

Sunnuntaina aktivoimme junapassimme ja suuntasimme testiksi kaakossa sijaitsevaan Osakan kaupunginosaan, Tennojiin, jossa olisi ollut myös eläintarha. Saa nähdä ehdimmekö käymään sielläkin. Perillä söimme jäätelöannokset ja tutustuimme pariin ostoskeskukseen.


Jäätelöannokseen oli piilotettu pulla ja muroja, mutta 
nekin olivat yhtä hyviä kuin Annikan annoksessa 
ollut piilottamaton pulla.

Heaven and Earth -nimisessä liikkeessä. Japanilaiset ovat jänniä 
englanninkielen käytön kanssa. En tiedä onko hyvä vai huono asia
ettei tämmöisiä mekkoja löydy Suomesta.
Löysimme ostoskeskuksesta pelihallin.
Anton kävi pelaamassa peliä, joka olisi ollut ehkä liian pelottava (ainakin 
liian nopeatempoinen) Annikalle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti